Kilpailun jälkeen

Peseytyminen ja ruokailu

Kilpailun jälkeen kilpailukeskuksessa vartioilla on mahdollisuus peseytyä. Usein kilpailukeskuksena toimii koulu ja peseytymistilat ovat koulun liikuntasalin yhteydessä. Kilpailukeskuksessa tarjotaan myös lämmin ateria, joka sisältyy kilpailun osallistumismaksuun. Mikäli ruokailuun tarvitaan omia ruokailuvälineitä (harvoin), järjestäjät ilmoittavat siitä ennakko-ohjeessa.

Tulokset

Tulokset julkaistaan kilpailukeskuksessa sitä mukaa, kun tehtävät on arvosteltu ja tulokset on syötetty tietokoneille. Vartioilla on myös mahdollisuus tutustua oikeisiin vastauksiin ja tätä suositellaan lämpimästi koulutuksellisista näkökohdista katsoen. Arvostelulomakkeita katselemalla oppii myös yleisesti kilpailuista ja siitä, mitä tehtävissä on haettu. Jos vartio kokee, että sen pisteet eivät vastaa vartion suoritusta, sen kannattaa ottaa yhteyttä kilpailijoiden edustajaan. Kilpailijoiden edustaja kulkee kilpailukeskuksessa kirkasvärinen huomioliivi päällä ja hänen tehtävänään on selventää kilpailijoille tehtäviä sekä pitää heidän puoltaan tuomarineuvostossa.

 Jos vartio kilpailijoiden edustajan vastauksesta huolimatta haluaa, että sen pisteet tarkistetaan, se voi tehdä kirjallisen tarkistuspyynnön, jonka tuomarineuvosto käsittelee ennen tulosten valmistumista. Tarkistuspyynnön voi jättää vielä puoli tuntia lopullisten tulosten käsittelemisen jälkeen, ennen palkintojenjakoa. Tämän jälkeen vartio voi vielä tehdä vastalauseen, joka on erittäin harvinaista. Vastalausemaksuista ja käytännöistä voi tarvittaessa lukea säännöistä.

Poistuminen kilpailupaikalta

Järjestäjät suosittelevat, että yksikään kilpailija ei ajaisi itse autolla kilpailun jälkeen onnettomuusriskin vuoksi. Enemmän kyytien sopimisesta voi lukea kohdasta ’valmistautuminen kilpailuun’.

Kotona

Vartioille lähetetään muutama viikko kilpailun jälkeen tulosluettelo, josta käy ilmi vartion pisteet kaikissa tehtävissä. Joskus mukana tulee myös oikeita vastauksia tai niitä voi lukea kilpailun nettisivuilta.