Ennen kilpailua

Ilmoittautuminen

Vartiot ilmoittautuvat omaan piiriinsä noin 1-2kk ennen kilpailua. Lisäohjeita voit lukea oman piirin lehdestä, julkaisuista tai nettisivuilta. Piirit ilmoittavat vartiot kootusti piiriohjeen mukaisella tavalla. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista korkeammalla osallistumismaksulla. Korkeampi osallistumismaksu veloitetaan kattamaan mm. materiaalien jälkihankinnasta aiheutuvia kuluja.

Ilmoittautuneille vartioille lähetetään kisaohje noin kaksi viikkoa ennen kilpailua. Siinä kerrotaan kisan aikataulusta, varusteista sekä kerrotaan mahdollisista muista ohjeista. Mikäli vartiollanne jää vielä kysyttävää kisaohjeen jälkeenkin, ottakaa yhteyttä kilpailun järjestelysihteeriin.

 

Kilpailun ulkopuolella osallistuminen

Jos vartionne kokoonpano poikkeaa säännöissä määritellystä kokoonpanosta, on mahdollista, että vartionne kilpailee kilpailun ulkopuolella. Tyypillisiä esimerkkejä ovat vajaalukuiset vartiot, sekä ylä- tai alaikäiset kilpailijat. Kilpailun ulkopuolella kilpaileminen tarkoittaa sitä, että vartio suorittaa aivan normaalisti kaikki tehtävät ja ne arvostellaan samalla tavalla kuin muidenkin suoritukset. Ainoa ero on se, että tulosluettelossa kilpailun ulkopuolella olevien vartioiden pisteet näkyvät tulosluettelon lopussa.

Tuomarineuvosto käy kilpailupäivän aamuna läpi kaikkien vartioiden sinä aamuna ilmoittamat kokoonpanot ja ilmoittaa sen jälkeen, jos mukana on kilpailun ulkopuolisia vartioita. Päätöksiä ei voi tehdä etukäteen, koska tuomarineuvoston toiminta alkaa vastaa kisapäivän aamuna. Kilpailuun voi siis ilmoittautua säännöistä poikkeavia vartioita, mutta heidän tulee varautua ulkopuolella kilpailemiseen. Alaikäisten kilpailijoiden kohdalla tuomarineuvosto päättää tapauskohtaisesti , voiko alaikäinen kilpailija osallistua ollenkaan kilpailuun.

 

Saapuminen kisapaikalle

Kisapaikalle pääsee julkisilla kulkuneuvoilla. Ota yhteyttä järjestelysihteerin, jos tarvitset apua aikataulujen ja kulkemisen kanssa.

Useat piirit järjestävät yhteiskuljetuksia, joihin ilmoittaudutaan erikseen kyseiseen piiriin. Piirit ottavat kuljetuksiin mukaan myös muita, kuin oman piirin vartioita, jos busseissa on tilaa. Esimerkiksi opiskelupaikkakunnaltasi saattaa olla lähdössä yhteiskuljetus kilpailuun, kysy tätä vaihtoehtoa piiritoimistosta. Usein onnistuu myös matkustaminen vain toiseen suuntaan. Toisinaan piireillä on mahdollisuus ottaa vartioita kyytiin myös matkan varrelta. Kysy myös tätä mahdollisuutta!

Älä saavu omalla autolla. Järjestäjät suosittelevat , että myös oman piirin vartiot saapuvat mieluummin kyydeillä. Kilpailun jälkeen osallistujat ja järjestäjät ovat väsyneitä ja onnettomuusriski liikenteessä kasvaa huomattavasti.