Kilpailuinfo

JULKAISUT

Kilpailukutsu

Tävlingsinbjudan

Piiriohje

Ennakko-ohje

PIIRIEN YHTEISKULJETUKSET

Järvi-Suomen Partiolaiset järjestää yhteiskuljetuksen kilpailukeskukseen reitillä Kuopio-Mikkeli- Jyväskylä-Ylöjärvi perjantaina 5.10. ja paluumatkan sunnuntaina 7.10. Lisätietoja ja vapaita paikkoja voi kysellä piirin koulutussihteeriltä, Pia Salmela p.050 3636 028, pia. salmela ( at ) partio.fi.

YLEISTÄ

Yleisaikataulu

Perjantai 5.10.

19.00              Kilpailukeskus avataan

19.00 – 24.00 Ilmoittautuminen (jatkuu lauantaina)

23.00 - 6.30    Hiljaisuus kilpailukeskuksessa

 

Lauantai 6.10.

7.00 – 8.30     Aamupalamahdollisuus yöpyjille

7.00 - 8.30      Ilmoittautuminen

8.45                Avajaiset

9.00                Lähtö

10.00              Tiedotustilaisuus (kutsuvieraat, huoltajat, media), ohjattu tutustuminen maastoon

14.00 – 15.00 Ruokailu huoltajille

23.00 - 6.30    Hiljaisuus kilpailukeskuksessa

 

Sunnuntai 7.10.

10.00              Ensimmäinen vartio maalissa

11.00              Lounastarjoilu alkaa

15.00              Viimeinen vartio maalissa

16.00              Lounastarjoilu päättyy

16.30              Palkintojenjako

19.30              Kilpailukeskus suljetaan

 

TIETOA KILPAILIJOILLE

Sarjajako ja osallistumisoikeus

 • Kilpailussa ei ole käytössä piirikiintiöitä, joten piirit voivat lähettää rajattoman määrän vartioita mukaan.
 • Kilpailussa noudatetaan SP:n partiotaitokilpailujen sääntöjen mukaista sarjajakoa:
 • Sininen: Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta tyttöä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta.
 • Punainen: Kilpailuvartiossa on neljä 14–18-vuotiasta jäsentä, joista vähintään yksi on poika. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta.
 • Ruskea: Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta naista, yläikärajaa ei ole. Molempien sarjojen sisällä ratkotaan lisäksi vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18–22 -vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta, tehtävien pisteitä ei lasketa vaeltajavartioille erikseen.
 • Harmaa: Kilpailuvartiossa on kolme vähintään 18-vuotiasta jäsentä, joista vähintään yksi on mies, yläikärajaa ei ole. Molempien sarjojen sisällä ratkotaan lisäksi vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden kesken, joiden kaikki jäsenet ovat 18–22 -vuotiaita. Tämä tehdään poimimalla kyseiset vartiot erilleen yhteisestä tulosluettelosta, tehtävien pisteitä ei lasketa vaeltajavartioille erikseen.
 • Vartioiden tulee pääsääntöisesti täyttää sääntöjen määräykset. Määräysten vastaisten vartioiden osallistumisesta kilpailuun päättää erikseen tuomarineuvosto juuri ennen kilpailua, ensimmäisen kilpailupäivän aamuna. Kilpailutapahtumaan voivat kuitenkin osallistua myös vartiot, jotka eivät ole sääntöjenmukaisia turvallisuusnäkökohdat huomioiden. Esimerkiksi alaikäisten vartion jäsenten osallistumisesta tapahtumaan päättää tuomarineuvosto. Kilpailun ulkopuolella tapahtumaan osallistuvien vartioiden tehtävät arvostellaan normaalisti, mutta tulosluettelossa vartiot listataan loppuun.

HUOM!

 • Kilpailuvartion jäsenten ei siis tarvitse olla samasta lippukunnasta.
 • Kilpailuvartion jäsenten iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin, eli ikä on suoraan kilpailuvuosi miinus syntymävuosi.
 • Kilpailuvartion jäsenten katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon heidät on SP:n ylläpitämässä jäsenrekisterissä merkitty, ellei asianomainen piiri heille muuta lippukuntaa vahvista.
 • Kilpailuvartion jäsen voi kilpailla vain yhden lippukunnan nimissä yhden kalenterivuoden aikana.

 

Ilmoittautuminen

 • Vartiot ilmoittautuvat omaan piiriinsä perjantaihin 14.9.2012 mennessä. Ilmoitettavat tiedot: vartion nimi, lippukunta, piiri, sarja, äidinkieli, vj:n nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, majoitustarve pe–la, la aamupala (á 3 €/hlö), mahdolliset allergiat ja sairaudet.

 • Svenskspråkiga patruller anmäler sig senast 14.9.2012 till Jan-Erik ”Hageli” Hagelberg, jan-

erik.hagelberg[at]scout.fi, tfn 044 272 3462.

 • Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 28.9.2012 asti. Jälki-ilmoittautuminen tapahtuu suoraan kilpailun järjestelysihteerille Maria Kiviselle sähköpostitse osoitteeseen maria.k.kivinen(at)hp.partio.fi. Jälki-ilmoittautuneilta peritään kaksinkertainen maksu, joka laskutetaan piiriltä erikseen.
 • Partiopiirit saavat ilmoittaa kuhunkin sarjaan rajattoman määrän vartioita.


Osallistumismaksut

 • Osallistumismaksu on 90 euroa/vartio, huoltajapaketin hinta on 20 euroa/henkilö ja ulkopuolisen ruokailu 5e/ruoka. Osallistumismaksut, huoltajapaketit ja ruokaliput laskutetaan piireiltä kootusti. Osallistumismaksu sisältää kilpailumateriaalin, peseytymismahdollisuuden kilpailun jälkeen, yhden lämpimän aterian maaliintulon jälkeen sekä lattiamajoituksen kilpailukeskuksessa sitä tarvitseville. Kilpailusta poisjäävän vartion maksuja ei palauteta, mutta piirillä on oikeus asettaa tilalle toinen vartio samaan sarjaan.

Reittien pituus

Sininen    19,5 km Punainen    23 km
Ruskea    23 km

Harmaa      29 km

 

Edellisen vuoden mestarit, 2011

Sininen: Muikkuna, Kallan tytöt ry., J-SP

Punainen: Pa-Ha, Tampereen Kotkat, Häme

Ruskea: 3D, Tesoman Sinisiskot ry., Häme

Vaeltajasarja: Xenon, Roineen tytöt ry., Häme

 

Harmaa: TEAM-K, Turun Metsänkävijät, LSP

Vaeltajasarja: Räme, Jokioisten Korvenkävijät, Häme

 

 

TIETOA HUOLTAJILLE

 • Huoltajat ovat tervetulleita seuraamaan kilpailua tai/ja osallistumaan kilpailun järjestelyihin. Huoltajapassi (20 €) sisältää lattiamajoituksen ilman patjoja ja vuodevaatteita, ruokailut (la aamupala, lämmin ateria, iltapala, su aamupala ja lounas), ja tutustumisen kilpailuun.
 • Mikäli huoltaja haluaa toimia kilpailun aikana rastitehtävissä, hänen tulee ilmoittaa kiinnostuksensa etukäteen järjestelysihteeri Maria Kiviselle, maria.k.kivinen(at)hp.partio.fi. Huoltajat eivät toimi tehtävissä, joissa he voivat vaikuttaa vartioiden suoritukseen tai arvosteluun, mutta heillä on rasteilla mahdollisuus seurata aitiopaikalta kisatunnelmaa ja kisan etenemistä. Rastitehtäviin haluavalla huoltajalla ei tarvitse olla minkäänlaista kokemusta partiosta tai partiotaitokilpailuista.
 • Huoltajapassit voi varata vartioiden ilmoittautumisen yhteydessä tai 1.10.2012 mennessä sähköpostilla osoitteesta partiotoimisto.tampere(at)partio.fi. Huoltajapassit laskutetaan piireiltä.